OVER

Joke Beenakker

“Ieder mens verdient dat er recht wordt gedaan aan diens leven op aarde. Op deze manier sta ik in het leven en wil ik graag betrokken zijn bij de mensen die een beroep doen op mijn expertise.”

Mijn naam is Joke Beenakker en ik ben in 1975 geboren in Zeeland, maar woon inmiddels al meer dan 25 jaar in Twente.

Doordat ik op jonge leeftijd moeder ben geworden, was ik ook vrij jong toen ik als herintreder een baan kreeg in de uitvaartzorg, als uitvaartleider. Met veel passie en toewijding heb ik dit beroep mogen uitvoeren en voer ik dit nog steeds uit, zij het niet meer in een fulltime functie. Het mooie beroep heeft een keerzijde. Persoonlijk vind ik het moeilijk om “nee” te zeggen. Hierdoor ging en ga ik soms over mijn grenzen.

Ik heb door schade en schande geleerd dat ik niet altijd “aan” kan staan.

Hierdoor heb ik mijn koers gewijzigd en ben ik mij gaan verdiepen in ritueelbegeleiding. Door mijn ervaring als uitvaartleider weet ik hoe belangrijk het is om op een goede manier afscheid te nemen van een dierbare.

Ik vind het belangrijk een afscheidsceremonie te creëren waarbij liefde, respect en mildheid centraal staan. Als ik na afloop van de plechtigheid te horen krijg dat men gevoeld heeft dat ik mijn werk doe vanuit mijn hart, dan voel ik mij een dankbaar mens.

VERWONDERD, STIL EN
ONDER DE INDRUK

Luisteren naar ‘Het verhaal achter de naam’ van de overledene en daarna zijn of haar verhaal mogen schrijven. Dat is prachtig!

Relatiebeheerder

Naast mijn werk als uitvaartleider en ritueelbegeleider ben ik relatiebeheerder bij Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld in Ambt Delden.

Mijn werk als relatiebeheerder bestaat o.a. uit administratieve taken en het begeleiden van families die een graf komen uitzoeken. Soms krijg ik verhalen te horen, waar ik erg van onder de indruk raak. Dan rijd ik naar huis en ben ik dankbaar voor het werk dat ik mag doen.